Catalogue
Capsules  de  bieres
   
Be     lg     es     
Brasserie Schelde
2321 Meer


J-L Baufayt


J-L Baufayt

 
J-L Baufayt        J-L Baufayt

 
 

Welkom

Welkom op de website van de Scheldebrouwerij

Eén van de weinige brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Al sinds de oprichting van de brouwerij staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurige brouwproces en het vakmanschap van de brouwers is zij in staat deze unieke producten te maken.

Deze producten verdienen dan ook echt de unieke namen. De namen van de bieren zijn veelal verbonden met oude volksverhalen zoals over "De Lamme Goedzak" of over "De Dulle Griet". De brouwerij en haar bieren zijn een echt monument voor bierdrinkers.

Ambassadeur Vlaanderen Lekkerland 2012-2014

Hoogstraten is Ambassadeur

Hartelijk dank aan iedereen die een stem heeft uitgebracht voor Hoogstraten. We mogen onze stad 2 jaar lang culinair ambassadeur noemen. Twee jaar lang gaan we de Hoogstraatse Aardbei in al zijn facetten aan bod laten komen. Dat wordt smullen!!

Stem op Hoogstraten

Hoogstraten is één van de 5 kandidaten om vanaf September de provincie Antwerpen 2 jaar lang te vertegenwoordigen als AMBASSADEUR VLAANDEREN LEKKERLAND. Met ons verfijnd vakmanschap gooien we alles in de strijd om die titel binnen te halen. Hiervoor brengen we speciaal een aardbeibier op de markt. Surf naar de site van Radio 2; www.radio2.be/vlaanderen-lekker-land/antwerpen en breng nog tot 26 augustus je stem uit op Hoogstraten !!


 

De 8 nieuwe lagertanks zijn geïnstalleerd

De nieuwe lagertanks zijn in gebruikgenomen. Op deze manier kunnen we met een gerust hart de zomer tegemoet gaan. De tanks staan in een gekoelde ruimte die ook voorzien is van voldoende plaast voor de opslag van hop.

A happy new year and best wishes for everyone

We willen iedereen danken voor het in ons gestelde vertrouwen. We hopen dat we ook in 2012 op jullie mogen rekenen. Wij drinken alvast een lekker glas bier op jullie gezondheid.
Proost!!

Vanwege het ganse Scheldebrouwerij team.

Hop Ruiter op vat

Café 't Waagstuk in Antwerpen heeft heel het jaar door Hop Ruiter op de tap staan. Zeezuiper op fles komt eveneens vast op de kaart.

Nieuw adres Scheldebrouwerij Nederland

Scheldebrouwerij BV
Ecopark 32
8305 BK Emmeloord
Lees meer...

Zilveren medaille op de Amerikaanse open bier kampioenschappen

Op 4 Juli hebben we in Atlanta een 2de plaats behaald met Hop Ruiter in de categorie French/Belgian Style.

Dit artikel verscheen in een bier magazine in de USA

Howdy, Hops A new Belgian-American beer collaboration hits Chicago Chicago's Belgian beer ambassadors, Vanberg & DeWulf, have made a life's work of connecting Belgium and America through the pint glass.

Their newest project, Hop Ruiter, is a drinkable Belgian-American love child: a malty, yeasty, bottle-conditioned Belgian golden ale with an added hoppy kick more common in American beers.

Owner Don Feinberg worked with Scheldebrouwerij, a small brewery near the Dutch border known for cultivating big-flavored brews. They crafted Hop Ruiter with Belgian beer's past in mind--specifically the fullness and funk that once characterized ales like Duvel before production increases and international distribution softened their edges and their personality.

Hop Ruiter doesn't lack spunk; its hoppy and lightly sour flavor is refreshing. But the weight, plus 8 percent ABV, keeps it out of the easy-drinking category--and makes it excellent with food. A recent pairing endorsed by its creators: spicy grilled beef salad with onions, lime juice and Thai chiles at Opart Thai (whose Western Ave. location is BYOB).

Nieuwsbrief februari 2011

15 februari 2011 is de eerste nieuwsbrief verzonden. De bedoeling is om maandelijks een brief te versturen met hierin ludieke weetjes en nieuwigheden. Op deze manier blijft u nauw betrokken bij onze brouwerij en haar bieren.
INSCHRIJVEN VOOR DEZE NIEUWSBRIEF KAN VIA DE LINK BOVENAAN DIT BLAD

Verkoopunten

Verkoopt u onze bieren en staat u nog niet bij de "Verkooppunten", meldt het ons dan per Email met uw gegevens en wij plaatsen u erbij als u dat wenst.

A happy new year and best wishes for everyone

We hope that 2011 may be a year off happiness, good health and of course enjoy our beers. Cheers!

Nieuw bier: Hop-Ruiter

Het nieuwste bier in ons assortiment is Hop-Ruiter. Een blonde tripel van 8 vol.%alc. Het bier heeft een droge afdronk met een mango en citrus hoparoma. Hop-Ruiter is enkel te verkrijgen in flessen van 75cl en vaten van 20L. Een echte aanrader.

Kevin en Karen gaan trouwen en Lamme Goedzak mag hier getuige van zijn

Kevin en Karen wij wensen jullie een fantastische dag toe en veel geluk in de toekomst. We hopen dat jullie een mooi feest zullen hebben en dat de gasten Lamme Goedzak weten te waarderen.

Café Het Middelpunt ging de uitdaging aan

Jammer maar helaas. Maarten en Paul van Café Het Middelpunt uit Heusden-Zolder gingen de uitdaging aan om in 1 maand tijd meer dan 23 vaten Zeezuiper te tappen. De teller is echter blijven steken op 20 vaten. Het was een zeer verdienstelijke poging en wij wensen hen daar dan ook hartelijk voor te danken. Bedankt Paul, Maarten en al hun klanten in het bijzonder.

Café Het Middelpunt gaat de uitdaging aan

Café Het Middelpunt uit Heusden-Zolder gaat proberen om in 1 maand tijd meer dan 23 vaten Zeezuiper leeg te maken. Hiermee zouden ze het record dat nu op naam staat van Café Zeezicht uit Antwerpen breken. Wil je hen helpen dan kan dit gedurende gans de maand Juni.
Lees meer...

Open Brouwerijdag was een groot succes

Op 25 April deden we onze deuren open voor het publiek. Met 920 bezoekers mogen we dit een groot succes noemen. Dank aan iedereen die interesse heeft getoond voor onze brouwerij en aan alle medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt. Over 2 jaar komt er zeker een vervolg.
Kijk bij DE BROUWERIJ voor foto's van deze dag.


 
 
 
 Créer un site
Créer un site